Η νέα δοκιμαστική έκδοση

Υποστήριξη και συζήτηση στα Ελληνικά.
ElenaB
Posts: 4
Joined: Mon Oct 23, 2006 1:48 am

Η νέα δοκιμαστική έκδοση

Post by ElenaB »

Αγαπητέ Κώστα, πριν από λίγες ημέρες κατέβασα την νέα δοκιμαστική έκδοση του προγράμματος και θα ήθελα πραγματικά να σε ευχαριστήσω πολύ για την υπέροχη δουλειά που έχεις κάνει! Το προγραμμα είναι εντυπωσιακό, και η διαφορά από την δεύτερη έκδοση, που χρησιμοποιώ εδώ και πάρα πολύ καιρό, πραγματικά τεράστια. Συγχαρητήρια αδελφέ, μακάρι να συνεχίσεις έτσι, προσφέρεις ένα πολύτιμο εργο!
Δοκιμάζοντας την έκδοση, γενικά δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα, θα ήθελα όμως να σου αναφέρω κάποια προβληματικά σημεία που προέκυψαν κυρίως σε σχέση με τα ελληνικά και την προβολή τους. Έχω ρυθμίσει ως γλώσσα την Ελληνική, αλλά στο παράθυρο των σύντομων σημειώσεων (footnotes) οι σύνδεσμοι για το βιβλικό κείμενο δυστυχώς δεν λειτουργούν. Είτε είναι εντελώς ανενεργοί, είτε παραπέμπουν σε άλλα σημεία, π.χ. η παραπομπή Ματθ. 1:23 παραπέμπει στο αντίστοιχο εδάφιο των Πράξεων και όχι του Ματθαίου (αυτό συμβαίνει με όλους τους συνδέσμους του Κατα Ματθαίον). Οι περισσότεροι άλλοι σύνδεσμοι δεν λειτουργούν καθόλου, σε αντίθεση με το παράθυρο των προσωπικών σημειώσεων (εδαφίων, κεφαλαίων κ.τλ.), όπου όλοι οι σύνδεσμοι λειτουργούν κανονικά. Πρόβλημα επίσης παρουσιάζει και η προβολή των ελληνικών χαρακτήρων σε κάποια σημεία του προγράμματος, δηλ. στην κάθετη μπάρα στο παράθυρο των προσωπικών σημειώσεων, αλλά και στα μενού του ίδιου παραθύρου. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, μήπως πρέπει να εγκαταστήσω κάποια άλλη γραμματοσειρά;
Δεν θα ήθελα να σε κουράσω με περισσότερα, ελπίζω τα παραπάνω νσ είναι χρήσιμα και να βοηθούν στην προσπάθειά σου για την βελτίωση του προγράμματος. Να είσαι πάντα καλά! Χίλια ευχαριστώ για το υπέροχο πρόγραμμα! :D
csterg
Site Admin
Posts: 8627
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:09 pm
Location: Corfu, Greece
Contact:

Post by csterg »

Καλησπέρα αγαπητή Έλενα ( ; )
ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια, χαίρομαι πάντα να ακούω ότι η δουλειά αυτή είναι χρήσιμη. Σχετικά με τα προβλήματα που μου αναφέρεις, είναι "σχεδόν" αναμενόμενο.
Η νέα δοκιμαστική έκδοση είναι δυστυχώς ασύμβατη στο κομμάτι των προσωπικών σημειώσεων με την προηγούμενη. Ο λόγος είναι οτι το παράθυρο των προσωπικών σημειώσεων θα καταργηθεί τελείως στη νέα έκδοση, οι δε λειτουργίες του θα ενσωματωθούν στο παράθυρο μελέτης (όπως είναι το My Footnotes για παράδειγμα). Για αυτόν τον λόγο, δεν επένδυσα χρόνο ώστε να κάνω "συμβατό" το παράθυρο των προσωπικών σημειώσεων με τα Ελληνικά και γνωρίζω ότι υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.
Δυστυχώς, η μόνη λύση για τη δοκιμαστική έκδοση είναι να την λειτουργήσεις στα Αγγλικά. Φυσικά όταν βγεί η κανονική έκδοση, δεν θα υπάρχουν τέτοια προβλήματα...

Τώρα, σχετικά με το ζήτημα των παραπομπών, δεν θα περίμενα κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε μήπως να γίνει πιο συγκεκριμένη για το πρόβλημα; Είπες ότι εμφανίζεται στο παράθυρο των σύντομων σημειώσεων. Αυτό δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά. Δώσε μου αν θες μερικές λεπτομέρειες παραπάνω ώστε να το επαναλάβω.

Κώστας
ElenaB
Posts: 4
Joined: Mon Oct 23, 2006 1:48 am

Post by ElenaB »

Αγαπητέ Κώστα
ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και το ενδιαφέρον. Θα προσπαθήσω να γίνω πιό σαφής ως προς το πρόβλημα των παραπομπών. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο παραθύρο των Footnotes, ενώ στο παράθυρο των βιβλικών κειμένων, όσο και στο παράθυρο των προσωπικών σημειώσεων οι παραπομπές λειτουργούν κανονικά (είτε γλώσσα είναι η Ελληνική είτε η Αγγλική). Στο παραθύρο των Footnotes όμως όταν ως γλώσσα επιλεγεί η Ελληνική, αφ' ενός στην παραπομπή στην κεφαλίδα του παραθύρου (δηλ. My Footnotes - Εδάφιο) το εδάφιο σε πολλές περιπτώσεις δεν προβάλεται σωστά (οι ελληνικοί χαρακτήρες), αφ' ετέρου δε στο κείμενο των σύντομων σημειώσεων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι παραπομπές αν και προβάλλονται κανονικά τόσο με γλώσσα την Ελληνική, όσο και με την Αγγλική, είτε είναι εντελώς ανενεργές, δηλ. δεν εμφανίζονται tooltips, ούτε υπάρχει συγχρονισμός με το παράθυρο των βιβλικών κειμένων, είτε παραπέμπουν σε λάθος σημεία. Πιό χαρακτηριστικό σε αυτό είναι το παράδειγμα με τις παραπομπές στο Κατα Ματθαίον που ανέφερα. Στην παραπομπή π.χ. Ματθ. 1:23 το tooltip δείχνεί το εδάφιο Πραξ. 1:23, ενώ στο ίδιο εδάφιο των Πράξεων συγχρονίζεται και το βιβλικό κείμενο! Το ίδιο, όπως ανέφερα, συμβαίνει με όλες τις παραπομπές στο Κατα Ματθαίον (παραπέμπουν στο αντίστοιχο εδάφιο των Πράξεων), ενώ κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, π.χ. οι παραπομπές στον Ησαϊα δείχνουν στο Α' Σαμουήλ. Στις περισσότερες πάντως περιπτώσεις είναι εντελώς ανενεργές. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, ή εάν οι παραπομπές της παλιάς έκδοσης με ελληνικούς χαρακτήρες δεν είναι απολύτως συμβατές στο νέο παράθυρο των Footnotes. Ίσως δεν αναγνωρίζει τα ονόματα των βιβλίων με ελληνικούς χαρακτήρες ή κάτι τέτοιο. Δοκίμασα να σβήσω και να ανανεώσω κάποιες παραπομπές σε εδάφια ή να προσθέσω νέες σε κάποιες σημειώσεις για να δω αν θα λειτουργήσουν, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Δεν ξέρω αν καταφέρνω με αυτά να σου δώσω μία πλήρη εικόνα, ελπίζω όμως να βοήθησα κάπως. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση θα ήταν χαρά μου να απαντήσω. Ευχαριστώ πολύ για όλα, να είσαι καλά!

Έλενα
csterg
Site Admin
Posts: 8627
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:09 pm
Location: Corfu, Greece
Contact:

Post by csterg »

Αγαπητή Έλενα,
κατάφερα να επαναλάβω το πρόβλημα. Θα το διορθώσω και θα βγάλω μία διορθωτική έκδοση τις επόμενες 3-4 ημέρες! Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου!
Κώστας
csterg
Site Admin
Posts: 8627
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:09 pm
Location: Corfu, Greece
Contact:

Post by csterg »

Έλενα,
δοκίμασε σε παρακαλώ να κατεβάσεις τη νέα έκδοση (3.0.0.615) από εδώ http://download.theword.gr/bin/getmulti.php/binary-only και πες μου αν διορθώθηκαν τα προβλήματα.
Κώστας
ElenaB
Posts: 4
Joined: Mon Oct 23, 2006 1:48 am

Post by ElenaB »

Κώστα,
καταρχήν σε ευχαριστώ και πάλι πολύ για την άμεση ανταπόκριση και την διορθωτική έκδοση, που με χαρά μπορώ να σου πω οτι λύνει πολλά προβλήματα. Λοιπόν, μετά την εγκατάστασή της συμβαίνει το εξής: Στο παράθυρο των footnotes διορθώθηκαν όλα τα ζητήματα, οι παραπομπές προβάλλονται όλες κανονικά (οι ελληνικοί χαρακτήρες), ενώ και τα tooltips λειτουργούν άψογα! Δυστυχώς όμως παραμένει το πρόβλημα του συγχρονισμού τους με το βιβλικό παράθυρο. Δηλ. ενώ σε μία παραπομπή το tooltip προβάλει το σωστά εδάφιο, ο σύνδεσμος με το βιβλικό κείμενο είτε είναι ανενεργός, είτε οδηγεί σε λάθος εδάφιο. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει και παραμένει, αλλά παρ' όλα αυτά η διόρθωση στο θέμα των tooltips ήταν εξαιρετικά σημαντική, και σε ευχαριστώ πολύ γι' αυτό!
Συνέχισε, έτσι, ο Θεός να σε έχει πάντα καλά!
Έλενα
csterg
Site Admin
Posts: 8627
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:09 pm
Location: Corfu, Greece
Contact:

Post by csterg »

Έχεις δίκιο Έλενα: το παρέβλεψα αυτό που λες.
Το διόρθωσα στην έκδοση 3.0.0.616 που μόλις ανέβασα. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι σχετικό πάλι :shock:
Μπορείς να την κατεβάσεις (binary only)
Κώστας
ElenaB
Posts: 4
Joined: Mon Oct 23, 2006 1:48 am

Post by ElenaB »

Αγαπητέ Κώστα,
αυτή τη φορά όλα είναι άψογα!!! :D Ειλικρινά θα πρέπει να σε ευχαριστήσω θερμά για όλα, η τελευταία έκδοση λύνει όλα τα προβλήματα! Τώρα όλα λειτουργούν κανονικά και σου είμαι ευγνώμων για αυτό! :D
Μακάρι να συνεχίσεις έτσι, ο Θεός να σου δίνει δύναμη και να ξέρεις οτι προσφέρεις μεγάλες υπηρεσίες σε όλους εμάς που προσπαθούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον θείο λόγο. Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις του προγράμματος αναμένοντας την τελική έκδοση, που εύχομαι να ανταμείψει όλους τους κόπους σου! Και μία (ακόμη :oops:) παράκληση: Ξέρω οτι είναι δύσκολο, αλλά στο βαθμό που είναι δυνατό, θα ήταν ευχής έργο για όλους τους Έλληνες χρήστες να μπορούσαν σταδιακά να προστεθούν περισσότερα ελληνικά βοηθήματα και πρόσθετα. Ελπίζω να βρεθούν και άλλοι να βοηθήσουν σε αυτό, ενώ σε αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσω να συμβάλλω και η ίδια.
Ελπίζω να μην έκανα κατάχρηση της καλοσύνης σου! Χίλια ευχαριστώ για όλα! Ο Θεός να σε ευλογεί στην προσπάθειά σου!
Έλενα
csterg
Site Admin
Posts: 8627
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:09 pm
Location: Corfu, Greece
Contact:

Post by csterg »

Ευχαριστώ αγαπητή Έλενα για την ενθάρυνσή σου.
Σχετικά με τα Ελληνικά βοηθήματα έχεις απόλυτο δίκιο, θα ήταν πολύ καλό. Πιστεύω ότι όταν με το καλό βγει η τελική έκδοση 3, θα βρω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ και με αυτό. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει αξιόλογο περιεχόμενο και στα Ελληνικά.
Πραγματικά χρειάζεται η βοήθεια τρίτων για πάρα πολλά ζητήματα και σκέφτομαι να οργανώσω κάποια ενότητα με πράγματα που πρέπει να γίνουν και ενδεχομένως δεν απαιτούν ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις παρό μόνο χρόνο!
Κώστας
Jonous
Posts: 1
Joined: Wed Mar 19, 2008 2:37 pm

Post by Jonous »

Ο Θεός να σε ευλογεί στο έργο σου, πραγματικά το "The Word" είναι ό,τι καλύτερο σε πρόγραμμα Αγ. Γραφής!

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ή θα υπάρξει έκδοση για PocketPC WM.

Γιάννης.
csterg
Site Admin
Posts: 8627
Joined: Tue Aug 29, 2006 3:09 pm
Location: Corfu, Greece
Contact:

Post by csterg »

Καλησπέρα Γιάννη,
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σχετικά με την ερώτησή σου: δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι τέτοιο. Ο διαθέσιμος χρόνος μου δεν μου το επιτρέπει. Ήδη η έκδοση για windows απαιτεί τρομερή επένδυση χρόνου και έχει καθυστερήση πολλούς μήνες... (αν όχι χρόνια)

Κώστας
Post Reply